pühapäev, 20. mai 2018

Ilmselt jõudsite juba küsida, et mida tegema minnakse? No eks ikka pehmemööbli valmistamist praktiseerima, õppima, täiendama...
           Teid tervitades
   Rom. aka Mõnus Mõngel, aka Koma.


     
  Niisiis, on 21. mai hommik. Näos suht padjakas, kuna ärgatud sai 4:30. Või tegelt on padjakas sellest, et uni tuli alles miski 02 või hiljem.


Prantsuskeelt oskan päris hästi, ise arvan vähemalt nii, aga seda suuresti tänu klassiõdedele Sirlile ja Erikale, kes õpetasid järgnevaid lauseid/sõnu: "Kas te magaksite minuga ?"   "Jah" , ning " Alati /igapäev",  "head reisi" , ja siis viimasena tuli ka "tere" ; ma ei hakkaks siin neid Prantsuskeelseid väljendeid üles tähendama 😉


Lennujaamas turvakontrollis läks hästi. Jalad löödi laiali, käed seinale 😁 . Haa Haa... Tegelikult üsna hästi, arvestades et ma isegi oma matkakaikad lennukisse tarisin.



Peale turvakontrolli, oma "värava" juures istudes saabus ka meie kolmas kompanjon Astra, kellel lasime esmalt istuda ja hinge tõmmata. Pildistamine tuli talle suht ootamatult.

               R.

  Hetk enne pardale minekut.. 21. mai,  k7:30



 Päikest, R.


     


     Ja olemegi lennukis, - ma olen lennukiga nii ühtekas, (nagu noored tänapäeval ütlevad) särgi värvi vaadates.

   
                         R.

Siis, kui ületasime kiiruse kaks mach i, kõrguse 55 km ja miski oli veel 10 000, see oli täiesti ulme ,  mõnusalt "rebis ikka istmesse"  (Ikkagi Bouing paua) ...vöi oli see siiski  kõrgus 10 000 m, välistemperatuur -55 ja kiirus vist siiski pea 800 km/h,- siis veidi tahtsid kõrvad lukku minna , aga mul nagu automaatselt tuli neelatus peale , ja no probleem .
  Pean vabandama ette ära oma sissetulevate kirjavigade ning  kirjaoskamatuse pärast, kuna ma väga hästi kirjutada ei oska, lugeda ammugi mitte. (Ükskord üritasin ÕS i riiulist kätte saada , aga see oli sedavõrd raske (kaaluliselt), et jäigi lugemata ja tähed tundmata, kuid mõnda võõrsõna ma siiski tean, nt  striduleerima. Kas teie teate mis asi see on? See on  siis kui rohutirts oma tagajalgu kokku hõõrub heli tekitamiseks . (Aga see pole praegu oluline).
      Aga kas mitte ei võetud vastu otsus, et Eestis võib kirjutada kuidasiganes, peaasi , kui arusaama?
 Küsite miks see raamat riiulist kätte saamata jäi? No ikka selle pärast, et muidu olen ma kõva mees , ainult et käed ja jalad on nõrgad . Kindlasti unustan ka midagi siia blogisse kirjutada , kuna sellega on jälle see teema, et mul on muidu hea mälu, aga lühike teine .
       Üks pilt ka siis, kus kiirus mach 2 saavutatud. (PS. kui keegi ei tea, mis Mach2 on, siis see on kahekordne ülehelikiirus 😁 , mida tava lennuk siiski ei saavuta)

Kelle jalajäljed need on?? Mingi hiiglase omad paistavad olevat ...Veidi enne Amsterdami...




       Enne Amsterdami raputas mõnusalt , või noh, mis mõnusalt , korralikult, aga hullu, nagu ma olen, ei heiduta miski. Äge oli, ses mõttes, et ma olin esimest korda päikesele nii lähedal.
     Ai, valetan, teist või kolmandat korda, esimene kord, siis kui munamäe otsa ronisin, ja teine kord siis kui TLn teletornis käisin . Ahjaa, ka see pole veel päris tõde, tegelt olen miski mudel lennukiga Norras lennanud,- sellisega , kus astud enne tiivapeale, kui lennukisse tahad astuda. No mis ta muud sai olla kui mudellennuk , või siis miski "metsavaht". 4 inimest mahtus sisse .
     Tegelikult on kuupäev 21. mai . Ja kell Amsterdami ajajärgi 09:59
   Aa te seda lugu teate, kuidas hullud viidi lennukiga lendama, koos kasti õllega ??? Ok, kindlasti teate, ei hakka tüütama teid vähemalt selle loogagi. Piisab minu lugudestki?! Eks ?

 Enne maandumist Amsterdami tõmbas  ikka mõnusalt "külje ette" (keeras tegelt).

https://youtu.be/fxE7pPU7ZSY
https://youtu.be/fxE7pPU7ZSY

    Ja siis vot nii kõva vend olen ....üks (järgnev)pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna, ma ise ei tea , aga Ülle Kübarsepp ütles koolis nii...
    Sai paar sõna juttu puhutud.
 Tehke järgi...
Nüüd tuleb ehk väike blogipaus kuni Revel ini, kuna netiga on nagu on ...

 Päikest, ja olge ilusad, nagu klassiõed soovitasid öelda ☺️   (PS. Ma ütlesin muidu alati " hoidke kõva" )
              R.

Juhhuu , home sweet homme , allmost ...        Hommikul kell 05..  kuid ka see ei läinud seiklusteta 😂 panime mööda veidi hommikul ...