neljapäev, 14. juuni 2018

   Kirss tordil ...


  Olen suutnud  nii mõnelegi tuvile siin  selgeks teha, et tuvid ei kuku nagu käod, vaid teevad kulu-kulu... Teate, mida see õpetaja jaoks tähendab, et üks periood hakkab läbi saama, ning pole teps mitte lihtne kirjutada siin, kuna vägisi kipuvad pisarad paberile tilkuma ja tindi laiali ajama...
 See tähendab, kas õpilane saab tuult tiibadesse ja lahkub, või ,- vahel lahkub õpetaja. (Seekord siis õpetaja, vähemalt tuvide jaoks).
   Aga see pole see kirss, millest ma rääkida tahtsin. Võib-olla ma ei panegi seda kirssi "laulu" sisse, aga eks näis .
  Mingit huumori viskamise tuju küll pole eks.
     Aga Ok, Mis ma siis õppinud olen ... Aa. Tuli üks seik poes meelde, ja sellega seoses õppisin ka ühe sõna ära, see on " Siluplee".
    Üks poiss, pisike poiss  nurus poes muudki siluplee ja siluplee, omal peaaegu pisar silmis, kui lõpuks ema läks ja võttis külmikust poisile jäätise.
   Oleks mul soov välja mõeldud , oleks ka selle kena ema juurde läinud ja peaaegu pisar silmis palunud ,- Siluplee!!!  Aga kuna ühtegi soovi kohe pähe ei tulnud, siis ei hakanud kena ema tüütama sellega.
  Aga see selleks ...
    Oma jälje olen jätnud ka inimeste, ikkagi inimeste sekka, nimelt , õpetasin täna bossile, kuidas Eestis "servakanti" õmmeldakse, ja teate , talle meeldis see , et saab kohe pingutatud , ja samas jääb kohe "õmblus lukku" . Hiljem piltide juures näitan ... Kuidas nemad , ja kuidas mina ,- meie Eestis.
     Aa, mis see siluplee tähendab w? No see on "palun", või "väga palun".

    Aga nüüd siis tänase päeva juurde....

  Enne lõunat jõudsin siis pingutada jutekanga, aga nagu näha, on vasakul taga ja paremal ees vasakul lohk,- need kohad tuleb lahti võtta ja meriheinaga täita.

Muidu esi serv on kandiõmbluseks valma.

Viimane pingutus, ja kanga kinnitamine "poomkandi" külge ehk siis viltuse serva külge

 Siin siis see ongi see viltune serv, kus üks nael ..

 Aga panen siiski selle kirsi tordil siia "laulu" sisse, mis siis et see kirss tordil söömata jäi ja vähe vett vedama läks, kuna lahtivõttes selgus, et poroloon oli märg. 😓 Nimelt sikli iste , juhhhuuuu...
 
 Siin on veel nägu naerul, kuna sikli iste oli lahti võtmata. Mõtlesin , et jätan õhtuks, mis ta siis on, vana nahk maha ja uus selga, ja asi ants,- või siis , kui serva kant õmmeldud, võtaks istme ette ....
   Siin on siis nende moodi serva õmblus, et õmbled servad ära ja siis hakkad miski jupstükiga ( mina siis heebliga , ok, siiski nüri " peitliga😂) pingutama alles ...

 Aga siin siis on see n-ö meie moodi serva kandi õmblus ...et nõelaga väljud sealt, kus enne sisenesid ja teed niidiga ümber nõela tiiru või kaks , see siis lukustamiseks. Meie kasutame Eestis kanepi nööri,aga neil on siin miski teine materjal .. kannatab pikema "niidiga" õmblemist, ei lähe ka kergelt "karvaseks" või mis see õigem sõna on ??


  Kuna istme poriloon oli märg , siis hakkasin järgmiseks tupeerima , või oot, see oli see, mis ta nüüd oligi ... Noh, need masinad on isegi olemas ... Noh ütle nüüd....Aa kraasima hakkasin .... Hobuse Jõhvi kraasima ..

  Enne lastakse siin see põhja "läbiõmblus" lahti et hein paisuks, ja sinna vahele pannakse hobujõhv. Aga serva õmbled jälle uue jämeda niidi (Eestis kanepinööri).
 Aga ok, kui midagi meenub, siis lisan ...

   Teie hoidke...  St olge ilusad ja peatse lugemiseni, kuna üks päev on veel ees.
   Üks päev, üks praktika päev, nagu James , James bond ütleks. 😉 .



      Mõnus Mõngel. Aka R.

Juhhuu , home sweet homme , allmost ...        Hommikul kell 05..  kuid ka see ei läinud seiklusteta 😂 panime mööda veidi hommikul ...