kolmapäev, 23. mai 2018

Hei hei . Oleme elus ja terved, vaatamata eilsele ränkraskele tööpäevale 😁
     Nii , on siis kolmapäeva hommik , ja mida ikka pole, on nett. Aga blogi vaja ju pidada. (Ruuterit näitab, aga ära ei ühenda).
   Õhtul mõtlesin küll, et ah käigu kõik..., aga uus päev, uued mõtted, sai siis probleemile lahendust hakata otsima.
 Nupuvend nagu ma olen , sai siis esmalt ruuterit otsitud , no meie korteris pole, tuli siis äärmuslikud vahendid kasutusele võtta ja alla peakilbi juurde minna .




  Kilbi juures siis võtsin telefoni seaded lahti ja wifi saadavuse, ja hakkasin siis "rubilnikuid " alla tõmbama, vaadates kuna see meile sobiv wifi võrk nimekirjast kaoks.(tehes nii ruuterile restarti)
Mis te arvate , mitmenda korraga üles leidsin?!- ikka viimase rubilnikuga :D
 

 Ja oh seda imet , kui võrk tagasi tuli ja ühendus olemas, juhuuu siin ma olen ..
      Tahate näha, millised on siin wifi paroolid?! Kuul pähe, ausalt....

"obponerem4-placitu47-obteneri#.-luridi"




   R.


 Kell on vahepeal 8:40 saanud, ja Argo tegi kohvi, aga mina teed , kuid kruuse on siin 2,(kuid minu kruusis tee) aga kohvi ju ometigi hommikul jooks?!
  Sai siis idamaalaste kombel joodud , pole küll alustass  ja pole ka tee, aga asi sai lahendatud.

    Nüüd on siis aga veel veidi üle tunni, enne kui jalad selga võtame ja vantsima hakkame. Kell on siis 8:45. Tasasel sammul läheb praksi 6-7 min . nii et siin on kõik käe-jala juures .


      Aga nüüd veidi leiba luusse laskma ja praksi minema.

   Päikest teile ja tervitused Revel' ist.

     R




Kell on alles 09:06, ja otsustasin jagada siinset vähe... Teeme nii, et kui miski huumori koht on , siis on jutt kaustas
"nii huumorit kui tõsist"
  Aga kui praksiga seotud , siis
 " Nüüd siis tööst veidi"   eks , olete nõus ? Aitähh...

     R.


  Veidi aega hiljem... 9:25

Kindlasti küsite , miks ma Astrast midagi ei kirjuta ?! No meid löödi kohe alguses laiali ära, vaadati et mingi kõvem kamp tuleb Eestist, ja parem karta kui kahetseda, - "pärast ei saa jagu ka veel , mis siis saab?!"

  Tegelt on siin need butiigid suht väikesed , seepärast ka Argo alguses koolipinki nühkima läks.

Et paremat ettekujutust anda, siis täpselt , nagu Tartus, raekoja platsis astuda kuskile poekesse sisse ... Eelneval pildil mina siis praktika koha ees .

  Niisiis , otsustasin siiski, et ei kirjuta eraldi, kuna huumor on ju üks elu osa ....muidu läheks keeruliseks ja tuleks palju vahe lehti. Aeg-ajalt täiendan muidugi seda huumori kausta ..

Niisiis hommikul tööle minnes olid prantslased meile miskipärast mõistatus- labürindi ehitanud, aga eestlane pole papist, ja ületas ka selle mõistatuse eeskujulikult, ja jõudsime siiski tööle, ilma et oleks labürinti ära eksinud ...
       

Edasi minnes , olles lahendanud labürindi,  läksin sinna majja, kus see kellamees kella taob ..
                 Siin samas see koht ongi.
Öösel ka üks pilt ..


Aga üks tädi nägi mind pildistamas ja tuli seletama midagi, ma siis, viisakalt vabandasin et ei saa aru , mille peale ta ütles kaks sõna ingliskeelses vahele ja patras prantsust edasi . Ma kordasin ennast viisakalt , et ei saa aru, mille peale tema ütles jälle kaks sõna inglist, ja siis patras  frenshi edasi ... Naljakas.... Ma siis küsisin et kas ma temast pilti võin  teha , siis ma sain küll aru , et ta ütles,- Aa sa tahad ( näidates omale oimukohale ja öeldes frensh) oma kodumaal näidata, millised lollid on prantslased , ja pistis naerma, ja siis naersime mõlemad laginal juba 😁

Sellised eakad ei räägigi väga , või üldse Inglist. Aga nooremad üldiselt linnavahel  ja poes räägivad , näiteks täna otsisin mööda riiuleid  soola , no see oli paras teater ... Aga ma sain siiski soola ;)
  Kuid see selleks ..

 Enne tööle jõudmist jõudsin ka ühest butiigist läbi käia, vaadata sealt mälestuseks külmkapi magneteid ..

Nii... Vahepeal olin märkamatult tööle jõudnud ... Ja ühelt toolilt kaltsugi maha jõudnud kiskuda ...
Seal taga oli kasutatud Jõhvi, täidiseks.
Kui kalts maas, viskas vend kohe uue tooli, millel sama töö ees , samasugune mudel ..


Kuna lõuna tuli käppelt, siis edasi läheks siit poe jutuga, esmalt üks pilt...
Ostsin ühe purjus apelsini, saate aru w?! See  oli ikka no nii purjus, kui purjus veel olla saab . Ja no lõbus kodutee oli garanteeritud 😁

Hullult palav ilm on täna ...

Ilmselt on tekkinud teil küsimused , mida me sööme ??!!...
Täna näiteks, kui olin selle soola kätte saanud poest, siis maitsestasin lõhe fileed, ja praadisin. Lõhe maksis 16.- euri meeter , või noh 16.- euri kg.
Pakis oli 4 TK , ja maksis 11.- kopikatega, mõistagi prantsuse kopikatega 

Aga kell on14:12 ja hakkame tööle vaikselt minema.
Olge mõnusad 
R.


Niisiis , oleme kodus, kell 19:50. 
No mis sa ma oskan öelda?! Vahepeal oli tunne, et ei tulegi lõppu nende naelte kiskumisele, aga kärme vennana sain kippelt hakama, ning vahepeal käisime osasid toole viimas puidu restaureerija kätte ..
Kutt on 21.a, ja lõpetanud selle sama puidu kooli siin, mis on Haapsalu KHKH partner kool . Vend restaureerib koos oma elukaaslasega. ( või tüdrukuga, ei teagi kuidas õigem öelda) , aga teda ei õnnestunud näha päeval,vaid ta  tuli õhtul läbi meie töö juurest.

Tagasiminnes hakkasin kangast ühele toolile panema . Jumal tänatud, muidu oleks teile siin kaks lehekülge kirjeldanud , kuidas ma neid naelu kakun välja . 
Aga ma usun, et ka selle naela kakkumise oleks kuidagi põnevaks teinud , et kuidas üks nael läks kõveraks , ja teine ei tahtnud kuidagi puiduseest välja tulla, või kui mõne naela juures sai kasutada sõna * merrde". Kusjuures mõlemaid err isid ragistades...(Ps. Anne-Laure ei lubanud tegelikult seda sõna avalikult kasutada 😋)


Aga läheks siis kanga juurde edasi siit sujuvalt ..

Esmalt kinnitad üksikute naeltega keskelt ja nurkadest.. pealmine pilt ..
Seejärel pingutad kergelt riiet ja lööd iga10 cm järel naelu..kui ring täis siis hakkad riiet pingutama algul ülevalt, võttes naela välja ja uuesti peale pingutamist nael sisse kergelt. Kuni on alt ja ülevalt pingul.
 Küljepealt ei tohi väga pingutada, kuna siis ei jää kumerus korralik.

Kui riie piisavalt hästi , lõimejooks sirge, siis võib kanga varu täpselt 1cm pealt ära lõigata ...ja see varu alla keerates naelu tihedamalt lüües kangas paika sättida..

Ja siis polegi muud, kui plastik otsaga vasaraga ilunööpe sisse lööma, ja samas ka kergelt veel pingutades ..
  Selline päev siis ..

 Aga mul on teile üks palju huvitavam jutt, kui see riide pingutamine ... 
Kas te neid kahte memme näete ??
 Mingid tädid, käivad siin aeg-ajalt kohvi joomas ja külajutte rääkimas ... Oi kui kahju, et ise ei " parlevuu la fraans" 
  See vasak poolne tädi, sel läksid silmad nii suureks , kui näitas teisele tädile kätega mingit suurust , no see käte vahe võis olla 40cm vähemalt, omal silmad suured ja põlemas , ja küll vatras kiiresti, oi jummel küll .. Ma isegi ei julenud mõelda , mis see 40 cm olla võiks.  Ise siis n-ö tööd tehes ( no keha asend ja näo ilme on väga tähtis) kuulan millest jutt?! Eino, jutt oli jumala põnev, kõik need sestid ja näoilmed , mis sealt sada korda minutis tulid, need olid priceless, ausalt , ja kokkuvõttes pean ütlema , et ei saanud essugi aru, mis see cirka 40cm pikk asi oli 🤔  
Õnneks tuli see mööbli restauraatori tibi, mingeid asju läbi arutama , ja päästis meid, ses suhtes , et saime enne seitset minema. Kusjuures päris hästi " parlevuu anglee" see tibi . ( Rääkis inglist noh ) 

 Koduteel on butiike päris palju, iga kord astume mõnest erinevast läbi... Ühest ostsin siis oma lemmikutele magneteid ja vaatasin niisama ,,, Aa ja veel mis ... kõnnid suvalt mööda linna , ja nagu tekib silmside, nii kohe öeldakse tere .. täiesti nagu... uskumatu , mõni ütleb veel midagi , aga noh ei saa aru veel .. 
 Noh, järgmises poes, mingi vana , anglee no parlevuu , aga okei, katsume hakkama saada. Seal poes seni nägemata kõige odavam õlu, 2.20 purk, saate aru w .. küsin siis vana käest , et on ka hea , tüüp aru ei saa, näitan siis purgi peale ja näitan pöialt , siis näitan teise purgi peale ja näitan ka küsivalt pöialt. Vend muidugi et, oo see (originaal tema lemmik) pöial püsti . Ja siis näitab teise purgi peale ja ütleb zirro For me vigases anglee's ning põial alla. Nooh, okei, seni kõige odavam poes nähtud õlu, võtan siis purgi kätte , purgil kirjas 8,6 pööret, saad aru w, - 8,6 pööret, mõtlesin veidi , ja siis mõtlesin veel veidi , aga kuna ma polnud veel prantsuse õlut maitsnud ostsin ühe ära . No see on selline, et lusikas, vähemalt plastmassist, seisab küll püsti. Seda ei oska isegi ühegi Eesti õllega võrrelda .. mis need on 8 vol ised?? Diislid wä?? Bock?? Ah ei tea , las olla.
Kell on 21.02
 Aga ok hetkel , olge mõnusad ja toredad 

           R. 


Teen korra erakorralise ülekande. Nimelt ei tea Astrast väga midagi, tahaks siinkohal loota , et prantslased ei harrasta kannibalismi, ma väga loodan. 
 Kuigi me elame ühes majas, pole temast kippu ega kõppu ...   
Kell 21:16 

Olge terved .
R.

Erakorraline teade.. Astra leitud... Vt postitust nimega " nii huumorit kui tõsist"  

 Head ööd kell kohaliku aja järgi 22:51 
R
   Nii huumorit kui tõsist ...


Kas keegi tahab elektrikuks tulla ja see  "mess up" ära korrastada ??


Saime ka lõpuks teada,miks Astrast pole kippi ega kõppu, nimelt õhtul linnapeal kolades avastasime, et ta on ostnud omale matkabussi...
  Tegelt teeb seal üks kuulus näitleja pizzasid .. see "prantsuse shandarm" teate küll??


Ja ainus bemm, mida siiani näinud olen, oli ka treileri peal.

Ma ei teadnudki, et kaktusega sõita saab ...

Juhhuu , home sweet homme , allmost ...        Hommikul kell 05..  kuid ka see ei läinud seiklusteta 😂 panime mööda veidi hommikul ...