teisipäev, 22. mai 2018

Teisipäevane hommik hakkas väga vara. Minu jaoks kohe väga vara.   Miski kell, ei teagi mis kell hakkasid prügiveo auto ja tänavapuhastus auto kolistama. Kell võis äkki  04või 05 olla,- miskit sinnakanti.

 Äratuse panin muidu omast arust 7;45,
Kuigi ta äratas 6;45, kui seinale vaatasin , kus oli kohalik kell. Kindlasti küsite, et aga telfa keerab ju ise?!
     Jah, keerab, aga mitte nuppudega telefon, millel nõusolek maha võetud 😁
  Nii et järjekordselt pidin vaatama peeglisse, polnud ju kellegi peale näpuga ka näidata .
  Ja   no mis te arvate, mis tundega ma selle äratuse kinni panin, õnneks jäin isegi kergelt veel magama. Ja õigel ajal siis tegi ka nutitelefon oma kiremise.
Aa, kui veel õhtusse minna , siis õhtuti peksavad siin seda kiriku või mina ei tea mis kella, no see koliseb hästi, kõliseb tahtsin öelda , ja sellega seoses oli kohe hirm, et kas öö otsa igal täistunnil hakkavad seda taguma ???!!!
 Õnneks siiski mitte , ka kellamees on ilmselt inimene .

Aa ja veel, Õhtu algas wc poti parandusega ... aga sellest hiljem, nüüd tööle kooli või kus iganes viiakse või tähendab jalutame.

   Veidi aga hiljem.....

 Wc potiga selline lugu, wt, prilllaud oli vale mõõduga ja ei mahtunud ära sinna kinnitustesse. Natuke möllasin seal ja sain siinidesse need siiski.






     Mõnus Mõngel.  .......
           Rom


Tuba on mul äge, lõpuks kui higi maha raputatud sai, peale siin ümberkaudsete tänavate vallutamist, siis sai kohe vaadata õhtuseid uudiseid . No aga mis te ise arvate, tähti ma ju kõike ei tunne, eriti veel prantsuse rähti, õnneks numbrid on väga sarnased, ja ilmateatest sain niipalju ikka aru mis, nad tahavad . Nimelt oli see ilmateade konksuga siin, tahavad millegi pärast matemaatiliselt lahendada, nt oli 14+ ja siis teises linnas 13+ no iga loll teab palju on 1+1. No sama nagu jukuga, aga Juku pole loll, Juku ei tea .
    No ma Argo abiga sain siiski selle 13+14 kokku ... Miski 27 äkki, ei mäleta ju, õhtul oli see ülesanne juba ju.

Pilt ka siis toast

 

Argo pildistab ise oma tuba kui tahab, aga ta vist ei taha, kuna tal seal hea kui seinadki on.  Nali ....


Muideks,Pranslased on suht saledad, „ühekäega saad ikka kaks korda ümbert kinni võtta , mitte nagu soomlased , et enne pead vöileiva ära sööma, enne kui ümbert kinni saad“.

Jalutasime siis kesklinna poole ja
meie jaoks pandi isegi punane vaip maha.  .
 
         
Jalutasime siis La Centre

Ootasime veidi, Argol muidugi jälle kõht tühi, ostis eelneval pildil kohe seljataga olevalt turult banaane.


Millest muidugi ühe mina pintsli pistsin, kui juba varsti meie õpetaja tuligi, kes pidi viima meid siis praktika kohtadesse ...
  Nooh, kõnnime vaikselt mööda väikseid tänavaid ,( väga väike linn ka) ja mõtlen endamisi, et huvitav, kuhu see lambo või ferrari tehas siia ära peaks mahtuma, kuhu me praktikale peaksime asuma?! Noh, kohe nuka taga astub vend ühte väiksesse butiiki sisse, no ma mõtlen, et ehk mingi sõber tal vms, et käib ütleb tere ja astume edasi siis, tehase poole ...
    Aga ei, vennad vaidlevad ja vaidlevad, üks näitab käega ühte sõrme, teine , kellega me olime , näitab Kahte sõrme... No siis hakkas koitma, et see asi õige pole.

No ja kui siis ingliskeelele üle mindi, või noh, üritati minna , siis oli selge , et üks meist saab ainult sinna, kuna ta ei tea mis puust me oleme ja mida teha mõistame ...
    No ja Argo kavalpea, kukkus kohe mind kiitma , ja tead, ta suutiski mu maha müüa.   Saate aru w?? Mu oma grupivend müüüs mu lihtsalt maha.  No siis viisakusest mainis butiigi omanikule , et valik on tema . Omanik siis luges " ÜKI KAKI KOMMI NOMMI , VANAMEES HÜPPAS ...." jne.sain aru küll prantsuskeelestniipalju , no ta vibutas ju näpuga meie suunas , ja see läks vägagi riimi meie selle luuletusega... Aga ok see selleks , Argo ja õpetaja panid siis minema, mina jäin siis sinna , justkui oleks saatanale maha müüdud .
 Aga ma ei jätnud jonni. Noh eks ta uuris mis puust mees ma olen ja särki värki. Ma ütlesin et Eesti tamm, või Kanada vaher. Vend maigutas ja ütles, hmm,- tõesti kõva vend . Viskas siis tooli kätte ...


 Nooh, ega ma ka mingi papist poiss pole, viskasin siis venna fakti ette, et kas toob siis kuskilt Lamborghini istmed , või tuleb Argo tagasi.. vend siis kukkus helistama. Ma siis niikaua ikkagi nokkisin selle tooli kallal, mis ta andis.(miski ilgelt vana tool, pidi vanaisale kuuluma) et harjutagu ma kätt, ja kui hea saab, siis laseb klientide toolide kallale.
  Aga nagu arvata võite , vennal nägu suht morn, no ei saa kuskilt autoistmeid.
   Tegi siis järgmise kõne. Nüüd sain aru ka juba kuhu,- helistas õpetajale , ja nagu naksti, tuleb Argo peale lõunat butiiki.
  Tegelt oli nii, et algul pidi Argo nädal koolis olema , ja siis mina , et vend saab valida, kumb osavam on, et selle siis võtab. Või noh miskit sellist, aga kuna ma suht " kodus" selle vedrude värgiga, et saan vajadusel Argot juhendada. Ja no eks see ole nende jaoks ka suht uus asi, et miskid praktikandid kaugelt maalt...Ja ei riski pea ees tundmatusse hüpata.
  Tööpäev on 9:30 või 10 st 12 ni, siis peale lõunat 14:30 st - 19 ni.
     Ja mis ma oskan öelda kogu selle jutu peale ...
 " Ma mõtlesin, et ma olen kõik pörgud läbi käinud,- aga näe, jumal saatis veel ühe"

Jätkuvalt mainin, et keelega probleeme pole,- meie ei oska prantsuse keelt ja nemad ei oska inglise keelt.  Või noh, ma oskan tegelt , sellest oli juttu ees pool. Ahjaa, niipalju õppisin juurde täna, et oskan öelda
Bonjour , Ja mapel Rom

Ahjaa, leidsin ka selle kella üles , mida siin taotakse iga tund. Õhtul vaatame seda asja , kaua nad taovad ?!


 Päikest ...
    R.


 Niisiis , kodus . Ja ma ei teadnudki, et lisaks kella tunnisele vahele on siin ka päev vahet Eesti ajaga , nimelt kui teil on seal teisipäev,22 mai, siis meil on teisipäev 21 mai.
   Vaadake ise blogi alguses kuupäeva kui ei usu
   R.

 Sai ka kuupäev korda ... Aga nüüd asjast. On kolmapäeva hommik tegelt , aga kuna netti polnud , siis panen ikkagi teisipäeva peale .... Sellest neti jamast siis juba järgmisel lehel , mis  sai ja kuidas sai , paras huumor....


 Niisiis , tänasest hakkab siis ilmselt blogi veidi tagasihoidlikum olema, kuna tööd on suht palju ja pole väga aega kirjutada. No mõned pildid muidugi jõuab teha , kui meeles ja aega on. Aa õhtul koju tulles oli rihm suht maas ja ei hakkanud selle kellaga jamama, mida taotakse suht tihti, ja ausalt öeldes, väsinuna tegelt ei pane väga tähelegi enam . Nii et las taovad seda iga täis tund.
     Aga asuks siis asja kallale?? Selleks me ju siia tulime, või te arvasite, et meil on tegemist mingi puhkuse reisi ja huumori blogiga wä?! Ei, siin te eksite rängalt .
  Päästes oma grupivenna igavlemast koolimajas, mingist tunnist, kus tehti kontrolltööd, ja millest ta nagunii aru ei saanud, asusime toolide kallale . Suht hämmastav oli, et vanu naelu lüüakse välja meie mõistes väga nüri peitliga, mis näeb sõna otseses mõttes välja nagu lai kruvikeeraja.

Ja see väike sõrg, sellega kangutatakse ainult ilunaelu. Ka vedrusid sõlmitakse kuidagi väga ladnalt , all alusvöö külge seotuna pole isegi sõlmi tehtud, diagonaalidest rääkimata . No mingil määral on siin „nö diagonaalid“  aga siiski mitte nii kapitaalselt kui meil Eestis olevatel toolidel.


Nii, ja mis veel, kui tegemist on traditsioonilise polsteramisega, siis nii ongi, see ongi traditsiooniline, mitte mingit klambripüstolit siin ei kasutata, kõik läheb väikeste naeltega. Samuti tõmmatakse viimane kui üks nael välja , mitte ei jäeta kanga alla peitu.  Ja tänu sellele läheb ikka mõnusalt aega ka , mõne, st tooli kohta ühe või kahe naela puhul võib silma kinni pigistada , kui tõesti pead otsas pole ja ei õnnestu seda loksuma lüüa oma pesas selle „nüri peitliga“ siis taod lihtsalt sügavamale miski kellaseppa vasaraga .


           R.

Juhhuu , home sweet homme , allmost ...        Hommikul kell 05..  kuid ka see ei läinud seiklusteta 😂 panime mööda veidi hommikul ...